De gevangenen van Kamp Vught - Joodse gevangenen

Een project van

Netwerk Oorlogsbronnen

Projectbeschrijving

Wie zaten er gevangen in Kamp Vught in de Tweede Wereldoorlog? Wanneer zijn deze mensen binnengekomen, getransporteerd naar andere kampen, gefusilleerd of misschien vrijgelaten? Met welke familieleden zaten ze gevangen? We zoeken antwoorden op deze vragen, en u kunt daarbij helpen!

Over iedere gevangene is een administratie bijgehouden op persoonsgebonden kaarten. Deze informatie maken we graag samen op naam doorzoekbaar. Het Netwerk Oorlogsbronnen vraagt u de gegevens over te schrijven.

Eerder al hebben we de kaarten van niet-Joodse gevangenen ingevoerd. De kaarten van Joodse gevangenen zijn iets anders van opzet en meestal handgeschreven. Lees de handleiding voor instructies en tips.

Handleiding

Lees hier de handleiding!

Wil je meehelpen met 'De gevangenen van Kamp Vught - Joodse gevangenen'?

Dit project kan privacy-gevoelig of auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten en staat daarom niet voor iedereen open.

Als je je opgeeft voor het project, dan sturen we je ter ondertekening een formulier waarop je, samengevat, belooft data niet met anderen te delen. We mailen je alle details als je op 'Opgeven voor project' klikt.

Opgeven voor project

Je moet wel ingelogd zijn om je op te kunnen geven!

Inloggen kan rechtsbovenaan de pagina. Heb je die nog niet, dan maak je daar eerst een account aan.

Aan 't werk!

Al opgegeven voor het project en door de projectleider toegelaten? Dan kan je meteen aan het werk.