Utrechtse Gezinskaarten - Deel 2

Een project van

Het Utrechts Archief

Projectbeschrijving

De kop is er af. Jullie hebben heel snel de eerste helft van de Utrechtse gezinskaarten (1910-1936) ingevoerd, waarvoor onze grote dank. We gaan nu verder met het laatste deel: de gezinskaarten met de achternamen Len t/m Zij.

De gezinskaarten van de toenmalige gemeente Utrecht vermelden vanaf 1910 alle bewoners per gezin. Het gaat niet alleen om gezinsleden, maar ook om inwonende mensen zoals onder meer dienstbodes en studenten. Gezinskaarten zijn de opvolgers van de bevolkingsregisters waarbij vanaf 1850 per adres de bewoners werden genoteerd.

Aanmelden voor dit project:

* Als je al deelnam aan het project Utrechtse Gezinskaarten - Deel 1, dan heb je de officiƫle procedure voor aanmelding al doorlopen en word je automatisch toegelaten tot de tweede helft van dit project.

* Wanneer je niet aan het project Utrechtse gezinskaarten - Deel 1 hebt deelgenomen, maar wel graag wilt meedoen aan Deel 2 , dan dien je je nog voor dit project aan te melden. Waarom dat is en hoe dat gaat, lees je hieronder.

Voor deelname aan dit project is eerst toestemming vereist. Het kan namelijk zijn dat er nog levende personen in de bronnen voorkomen. Om hun privacy te bewaken, vinden wij het noodzakelijk om de deelnemers aan dit project een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen voordat zij met het invoeren van de gegevens starten.

Toegang tot het project verloopt als volgt:

Stap 1: Meld je hiernaast aan voor het project.
Stap 2: Wij sturen je dan z.s.m. een mail met een in te vullen geheimhoudingsverklaring.
Stap 3: Verstuur de ingevulde geheimhoudingsverklaring per mail terug naar hetvolk@hetutrechtsarchief.nl.
Stap 4: We verlenen je toegang tot het project en je ontvangt hiervan z.s.m. een bevestigingsmail.
Stap 5: Vanaf nu kun je starten met het project!

Handleiding

Lees hier de handleiding!

Wil je meehelpen met 'Utrechtse Gezinskaarten - Deel 2'?

Dit project kan privacy-gevoelig of auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten en staat daarom niet voor iedereen open.

Als je je opgeeft voor het project, dan sturen we je ter ondertekening een formulier waarop je, samengevat, belooft data niet met anderen te delen. We mailen je alle details als je op 'Opgeven voor project' klikt.

Opgeven voor project

Je moet wel ingelogd zijn om je op te kunnen geven!

Inloggen kan rechtsbovenaan de pagina. Heb je die nog niet, dan maak je daar eerst een account aan.

Aan 't werk!

Al opgegeven voor het project en door de projectleider toegelaten? Dan kan je meteen aan het werk.