Deel I: project Arbeidsinzet

Een project van

Het Nationaal Archief

Projectbeschrijving

Deel I van het project Arbeidsinzet is afgerond. U kunt verder met invoeren bij 'Deel II: project Arbeidsinzet'.

De Collectie Arbeidsinzet, onderdeel van het Oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis, is het grootste en belangrijkste archief over de arbeidsinzet. Het Informatiebureau van het Nederlandse Rode Kruis had onder andere als taak de tewerkgestelden na de Tweede Wereldoorlog op te sporen. Een deel van deze documentatie is als Collectie Arbeidsinzet bewaard gebleven en ondergebracht bij het Nationaal Archief. Naar schatting bevinden zich hier de namen en verblijfsgegevens van zo’n 250.000 dwangarbeiders.

Om het archief van de Collectie Arbeidsinzet beter toegankelijk te maken, zijn alle documenten gedigitaliseerd. Maar om de documenten ook echt doorzoekbaar te maken, moeten de gegevens worden overgetypt - en daar hebben we uw hulp bij nodig!

Handleiding

Lees hier de handleiding!

Wil je meehelpen met 'Deel I: project Arbeidsinzet'?

Dit project kan privacy-gevoelig of auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten en staat daarom niet voor iedereen open.

Als je je opgeeft voor het project, dan sturen we je ter ondertekening een formulier waarop je, samengevat, belooft data niet met anderen te delen. We mailen je alle details als je op 'Opgeven voor project' klikt.

Opgeven voor project

Je moet wel ingelogd zijn om je op te kunnen geven!

Inloggen kan rechtsbovenaan de pagina. Heb je die nog niet, dan maak je daar eerst een account aan.

Aan 't werk!

Al opgegeven voor het project en door de projectleider toegelaten? Dan kan je meteen aan het werk.