Controle project Arbeidsinzet Deel V | Franse en Sovjet zone

Een project van

Het Nationaal Archief

Projectbeschrijving

Om het archief van de Collectie Arbeidsinzet beter toegankelijk te maken, zijn alle documenten gedigitaliseerd en de afgelopen maanden door meer dan 750 vrijwilligers overgetypt. In dit controle project controleren we de invoer van circa 52.700 documenten uit de Franse en Sovjet naoorlogse zones (deelproject V). Daarnaast zitten er ook documenten uit de Berlijnse zone tussen. De controle bestaat uit twee onderdelen: u controleert of alle namen op het document zijn ingevoerd in een eigen formulier en u controleert of de gegevens in het juiste veld staan. Indien er namen ontbreken vult u deze aan.

Controleren is een belangrijke taak. Heeft u een scherp oog en lijkt het u leuk om de invoer te controleren? Meld u dan aan en dan wordt u zo snel mogelijk tot het project toegelaten. LET OP: neem voordat u start met controleren eerst uitgebreid de handleiding met controle instructies door.

LET OP: komt u een document tegen in het Russisch? Markeer de scan dan als ‘onmogelijk’ en maak een notitie in het opmerkingenveld.

De Collectie Arbeidsinzet, onderdeel van het Oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis, is het grootste en belangrijkste archief over de arbeidsinzet. Het Informatiebureau van het Nederlandse Rode Kruis had onder andere als taak de tewerkgestelden na de Tweede Wereldoorlog op te sporen. Een deel van deze documentatie is als Collectie Arbeidsinzet bewaard gebleven en ondergebracht bij het Nationaal Archief. Naar schatting bevinden zich hier de namen en verblijfsgegevens van zo’n 250.000 dwangarbeiders.

Handleiding

Lees hier de handleiding!

Wil je meehelpen met 'Controle project Arbeidsinzet Deel V | Franse en Sovjet zone'?

Dit project kan privacy-gevoelig of auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten en staat daarom niet voor iedereen open.

Als je je opgeeft voor het project, dan sturen we je ter ondertekening een formulier waarop je, samengevat, belooft data niet met anderen te delen. We mailen je alle details als je op 'Opgeven voor project' klikt.

Opgeven voor project

Je moet wel ingelogd zijn om je op te kunnen geven!

Inloggen kan rechtsbovenaan de pagina. Heb je die nog niet, dan maak je daar eerst een account aan.

Aan 't werk!

Al opgegeven voor het project en door de projectleider toegelaten? Dan kan je meteen aan het werk.