Utrechtse Gezinskaarten - Deel 1

Een project van

Het Utrechts Archief

Projectbeschrijving

De gezinskaarten van de toenmalige gemeente Utrecht vermelden vanaf 1910 alle bewoners per gezin. Het gaat niet alleen om gezinsleden, maar ook om inwonende mensen zoals onder meer dienstbodes en studenten. Gezinskaarten zijn de opvolgers van de bevolkingsregisters waarbij vanaf 1850 per adres de bewoners werden genoteerd. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers zijn de bevolkingsregisters van de gemeente Utrecht inmiddels allemaal op naam en adres ontsloten en te vinden op de website van Het Utrechts Archief. We hopen dat deze gezinskaarten met even veel enthousiasme door jullie zullen worden ontsloten. We beginnen met de gezinskaarten met achternamen Aa t/m Lem.

Aanmelden voor het project

Voor dit project krijg je niet direct toestemming. Het kan namelijk zijn dat er nog mogelijk levende personen in de bronnen voorkomen. Om hun privacy te bewaken, vinden wij het noodzakelijk om onze vrijwilligers, voor toelating van het project, een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen. Hoe krijg je toegang:

Stap 1: Meld je hiernaast aan voor het project. Wij krijgen hierover bericht in onze mailbox.
Stap 2: Binnen één werkdag krijg je van ons een mail met een geheimhoudingsverklaring.
Stap 3: Verstuur de ingevulde geheimhoudingsverklaring per mail terug naar hetvolk@hetutrechtsarchief.nl.
Stap 4: We streven ernaar je binnen één werkdag toegang te geven tot het project.
Stap 5: Zodra we je toegang hebben gegeven kun je starten met het project.

Dit project Gezinskaarten is onderdeel van het grote project 'Ontsluiting Gezins- en Woningkaarten'. Aansluitend aan dit project gezinskaarten zullen we op dit platform een project van bijbehorende woningkaarten van de gemeente Utrecht (1910-1936) starten.

Handleiding

Lees hier de handleiding!

Wil je meehelpen met 'Utrechtse Gezinskaarten - Deel 1'?

Dit project kan privacy-gevoelig of auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten en staat daarom niet voor iedereen open.

Als je je opgeeft voor het project, dan sturen we je ter ondertekening een formulier waarop je, samengevat, belooft data niet met anderen te delen. We mailen je alle details als je op 'Opgeven voor project' klikt.

Opgeven voor project

Je moet wel ingelogd zijn om je op te kunnen geven!

Inloggen kan rechtsbovenaan de pagina. Heb je die nog niet, dan maak je daar eerst een account aan.

Aan 't werk!

Al opgegeven voor het project en door de projectleider toegelaten? Dan kan je meteen aan het werk.